کلیسای جامع بارسلونا,عکس های کلیسای جامع بارسلونا,تصاویر کلیسای جامع بارسلونا کلیسای جامع بارسلونا

 

کلیسای جامع بارسلونا (کلیسای صلیب مقدس و سنت اولالیا)
وقتی قصد سفر به کشور اسپانیا را دارید بازدید از شهر بارسلونا یکی از اصلی ترین گزینه ها خواهد بود. این شهر دیدنی های فراوانی دارد که کلیسای جامع بارسلونا نیز یکی از جاذبه های اصلی آن است.

 

کلیسای جامع بارسلونا  قدمتی دیرینه دارد و در میدان گوتیک (مرکز تاریخی بارسلونا) قرار گرفته است. کلیسا جامع رومی که همواره به فعالیت خود به عنوان محلی برای عبادت و برگزاری مراسم جشن های مذهبی ادامه می دهد. کلیسای جامع بارسلونا بسیار باشکوه و عظیم بین قرن های ۱۳ تا ۱۵ میلادی ساخته شده است و گفته می شود اصلی ترین فعالیت هایی که در ساخت و توسعه این کلیسا صورت گرفته است در قرن ۱۴ میلادی بوده است.

 

کلیسای جامع بارسلونا,عکس های کلیسای جامع بارسلونا,تصاویر کلیسای جامع بارسلونا ساخت کلیسای جامع بارسلونا در حدود دو قرن به طول انجامید


در اسپانیا اغلب مردم این کلیسا را، کلیسای جامع بارسلونا می نامند اما اسم کامل آن کلیسای صلیب مقدس و سنت اولالیا است. نام آن اشاره به این مساله دارد که این کلیسا برای یاد بود سنت اولالیا ساخته شده است. محلی ها بر این باور هستند که در زمان سلطه رومی ها بر این منطقه دختر جوانی به نام اولالیا بوده است که در صدد بر جای آوردن سنت های مذهبی مسیحیت بوده است و رومی ها از کارهای او خشمگین شده و وی را در داخل بشکه ای پر از چاقوهای تیز و برنده قرار داده و او را در سرازیری تپه های شهر رها کردند تا بمیرد. آن ها اعتقاد دارند جسد این دختر در دخمه این کلیسا مدفون است.


لا سئو
اگر در سفر به اسپانیا به دنبال کلیسای جامع بارسلونا می گشتید و از مردم محلی درباره آن سوالی پرسیدید و آن ها با نام لا سئو به شما پاسخ دادند متعجب نشوید. لغت سئو در زبان کاتالانی به معنی جای نشستن است. آن ها به خاطر این که اسقف اعظم در این کلیسا سکونت دارد این نام را برای کلیسای جامع بارسلونا انتخاب کرده اند. در حال حاضر اسقف اعظم بارسلونا به نام Juan José Omella i Omella که در سال ۲۰۱۵ به این مقام رسیده است در این کلیسا سکونت دارد.

 

کلیسای جامع بارسلونا,عکس های کلیسای جامع بارسلونا,تصاویر کلیسای جامع بارسلوناکلیسای جامع بارسلونا یکی از جاذبه های گردشگری بارسلونا است


باسیلیکای کوچک
در سراسر جهان حدود ۱۷۰۰ باسیلیکا وجود دارد و فقط چهار مورد از آن ها به عنوان باسیلیکای بزرگ شناخته می شوند و بقیه لقب باسیلیکای کوچک را از آن خود کرده اند. این لقب ویژه به این خاطز است که کلیسای جامع بارسلونا به خاطر طبیعت فوق العاده و امتیازات ویژه اش شناخته می شده است.


رسمیت یافتن در سال ۱۳۳۹
ساخت کلیسای جامع بارسلونا در حدود دو قرن به طول انجامید. ساخت آن اواسط قرن ۱۳ میلادی آغاز شد و تا قرن ۱۵ میلادی ادامه یافت. در واقع در سال ۱۲۹۸ میلادی کلنگ ساخت کلیسا زده شد. اگرچه کار ساخت صومعه حدود ۱۵۰ سال بعد به اتمام رسید اما از سال ۱۳۳۹ استفاده از آن شروع شد و از همان زمان تبدیل به یکی از مهم ترین مراکز مذهبی در شهر بارسلونا شد.

 

معماری گوتیک کلیسای جامع
کلیسای جامع بارسلونا در محله قدیمی و تاریخی گوتیک قرار گرفته است. این محله مملو از ساختمان های تاریخی است که با سبک معماری گوتیک ساخته شده اند. به همین دلیل جای تعجب نیست که کلیسای جامع هم بیش از همه بخاطر معماری باشکوه گوتیک اش مورد تحسین قرار بگیرد. مهم ترین ویژگی معماری این کلیسا طاقی های نوک تیز است که هم از هم داخل کلیسا و هم از دور کاملا قابل مشاهده هستند.


بازسازی های نئوگوتیک قرن نوزدهمی
بله، با این حالی که کلیسا دارای ویژگی های معماری گوتیک قرن ۱۴ است اما بازسازی هایی که روی این کلیسا انجام شده برخی ویژگی های نئوگوتیک را هم به آن اضافه کرده است. نتیجه این کار ترکیبی بی نظیر از معماری قرن ۱۴ و ۱۹ شده که به زیبایی هرچه تمام تر در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.


صومعه ای در کنار کلیسا وجود دارد!
این صومعه در سال ۱۴۴۸ ساخته شده و درست در کنار کلیسای جامع قرار دارد. اگر برای بازدید به این کلیسا رفتید حتما سری به صومه تاریخی هم بزنید و از فضای آرامش بخش آن لذت ببرید. درخت های نخل سربه فلک کشیده سایه ساری لذتبخش ایجاد کرده اند و این صومعه و باغ را به باغی مخفی در پشت هیاهوی کلیسای جامع تبدیل کرده اند.


۱۳  غاز در این کلیسا زندگی می کنند!
یکی از ویژگی های منحصربفرد این صومعه که برای بازدیدکنندگان هم جذابیت زیادی دارد ۱۳ غاز مشهور هستند. گفتیم که کلیسای جامع بارسلونا به نام کلیسای سنت اولالیا هم نامیده می شود. سنت اولالیا دختری ۱۳ ساله بوده که بیگناه و به طرز فجیعی کشته شده است. از آن زمان همیشه ۱۳ غاز سفید در این صومعه زندگی می کنند که نمادی از سن سنت اولالیا هنگام مرگ بوده است. در داخل صومعه مجسمه ای از سنت اولالیا را هم می توانید مشاهده کنید. حضور این غازهای سفید و زیبا در فضای سرسبز باغ صومعه چشم اندازی بسیار دل انگیز ایجاد کرده است.

 

کلیسای جامع بارسلونا,عکس های کلیسای جامع بارسلونا,تصاویر کلیسای جامع بارسلونا به کلیسای جامع بارسلونا کلیسای سنت اولالیا نیز گفته میشود 


شمع های برقی جایگزین شمع های سنتی شده اند!
یکی از رسم و رسوم مسیحیان این است که هنگام حضور در کلیسا و نیایش شمع روشن می کنند. با این حال، در کلیسای جامع بارسلونا این رسم جای خود را به روشی نوین و مدرن داده است.

 

کلیسای جامع بارسلونا یکی از مشهورترین جاذبه های گردشگری این شهر و کشور اسپانیاست و سالانه میلیون ها گردشگر برای بازدید از این کلیسا به بارسلونا سفر می کنند. اگر این حجم از بازدیدکنندگان بخواهند هرکدام یک شمع روشن کنند هر روز انبوهی از شمع در این کلیسا جمع می شود. به همین دلیل مسئولین این کلیسا تدبیری اندیشیده اند و شمع های برقی را جایگزین شمع های سنتی و مومی کرده اند. البته علاوه بر مصرف بالای شمع، روشن کردن این تعداد بالای شمع می تواند خط آتش سوزی را زیاد کند و تهدیدی برای جان توریست ها باشد.

منبع: eligasht.com


موضوعات مرتبط: گردشگری
برچسب‌ها: پاتوق عسل- کلیسا- جامع بارسلونا

تاريخ : چهار شنبه 20 خرداد 1396 | 13:18 | نویسنده : محمود |


غار درفک, غار درفک گیلان,تصاویر غار درفکغار درفک گیلان

 

آشنایی با غار درفک گیلان
زیبایی های استان گیلان بر کسی پوشیده نیست. تعداد زیادی از مردم ایران، وقتی اسم تعطیلات به گوششان می خورد، به یکباره حال و هوای سفر به گیلان به سرشان می زند و برای نیل به این مقصود دل به جاده می سپارند. طبیعت این استان بکر و بسیار متنوع است. در گیلان سواحل زیبایی وجود دارد که می توانید در آن ها استراحت کنید و آفتاب بگیرید. جنگل های انبوهی وجود دارد که می توانید در آن ها بساط کنید و خاطراتی خوش برای خود رقم بزنید. در اینجا کوهستان های مرتفع، دشت های خرم، رودخانه های خروشان، آبشارهای بلند و غارهای عجیب و غریب هم جای خوش کرده اند. امروز قصد داریم با یکی از این غارهای شگفت انگیز و عجیب و غریب آشنا شویم.

 

غار درفک, غار درفک گیلان,تصاویر غار درفکدهانه غار درفک گیلان


غار درفک کجاست؟
غار درفک در منطقه شکار ممنوع درفک، در شهرستان رودبار استان گیلان قرار گرفته است. فاصله این غار که در بخش خورگام رودبار و رو به روی رستم آباد قرار گرفته است، از شهر رشت حدود ۵۰ کیلومتر است. درفک در حقیقت نام قله ای بسیار معروف در ۲۷ کیلومتری شمال شرقی شهرستان رودبار گیلان است که هر ساله تعدا زیادی از کوهنوردان حرفه ای برای فتح آن به این استان سفر می کنند. در دامنه های این کوه بلند، غاری یخی قرار دارد که دامداران این ناحیه از آن برای تامین یخ و آب مورد نیازشان استفاده می کنند.


غار درفک از سمت جنوب به ارتفاعات شهرستان رودبار و از سمت شمال به جنگل های رودخانه سفید رود و رودخانه فیرارود محدود می شود. ارتفاع این غار از سطح دریا بیش از ۲۴۰۰ متر است که این منطقه را به ناحیه ای سرد و برف گیر در فصول سرد سال تبدیل کرده است.

 

غار درفک, غار درفک گیلان,تصاویر غار درفک غار درفک یکی از جاذبه های دیدنی گیلان


منطقه درفک از سال ۱۳۷۴ از طرف سازمان حفاظت محیط زیست کشور به منطقه شکار ممنوع درفک تبدیل شد. این منطقه وسعتی حدود ۹۹ هکتار دارد و از مناطقی با پوشش جنگلی، کوهستانی و مرتعی تشکیل شده است. تنوع زیستی این منطقه، آن را به یکی از مناطق مهم استان گیلان از منظر محیط زیستی تبدیل کرده است. حیوانات و گیاهان زیادی در این منطقه زندگی می کنند. از جمله مهم ترین گونه های حیوانی منطقه شکار ممنوع درفک می توان به سمور، گربه جنگلی، گراز، شغال، خرس قهوه ای، پلنگ، مارال، شوکا و رودک اشاره کرد. درختان افرا، صنوبر، تمشک، بلوط، شمشاد، گردو، شیردار، پلت، لرگ و ممرز هم از جمله گونه های مهم گیاهی این منطقه هستند.

 

غار درفک, غار درفک گیلان,تصاویر غار درفکغار درفک گیلان یکی از غارهای شگفت انگیز


مشخصات غار درفک
از غار درفک به عنوان یخچال طبیعی استفاده می شود، چرا که در تمام ایام سال، حتی در گرم ترین روزهای فصل تابستان برف و یخ را درون خود نگه می دارد. به همین دلیل است که چوپانان این منطقه از این غار برای تامین آب مورد نیازشان استفاده می کنند. غار درفک دهانه نسبتا پهناوری دارد، اما ارتفاع این دهانه بسیار کم است و برای ورود به آن نیاز به تجهیزات غار نوردی و یخ نوردی خواهید داشت. این غار شگفت انگیز طولی حدود ۱۰۰ متر و عرضی حدود ۴۰ دارد. این غار در فهرست آثار طبیعی ملی ایران به ثبت رسیده است.


در بلندای این منطقه، قله آتشفشانی درفک قرار دارد. این قله ۲۷۰۵ متر ارتفاع دارد و یکی از قلل پر تردد سلسله جبال البرز محسوب می شود. دهانه آتشفشانی این قله به عنوان بزرگترین دهانه آتشفشانی کشور شناخته می شود. تماشای طلوع خورشید از بلندای این قله به حدی زیباست که بسیاری از کوهنوردان برای تماشای آن یک شب را بر فراز قله کمپ می کنند. آورده اند که نام این قله در حقیقت دال فک است که به زبان تاتی معنی آن آشیانه نوعی پرنده مانند عقاب می شود.

 

غار درفک, غار درفک گیلان,تصاویر غار درفک غار درفک گیلان


در نزدیکی غار درفک، یک غار آهکی زیبا به نام نوچاه هم وجود داشته است که گویا بر اثر زلزله سال ۶۹ اکثر قسمت های آن از جمله دهانه اش از بین رفته اند. در گذشته ای نه چندان دور، مردمان این منطقه در اطراف این غار شمع روشن می کردند. چرا که عقیده داشتند این منطقه محل دفن شدن ۴ امام زاده است. مردمی که در این منطقه زندگی می کردند، برف و یخ موجود در این غار را درون سطل هایی چوبی به اسم لاوار می ریختند تا آب شوند. سپس از آن به عنوان آب شرب خود و احشامشان و همچنین آب مورد نیاز برای شستشو استفاده می کردند.
برخی نیز عقیده داشتند که آب این یخ ها و برف ها شفا بخش است. به همین منظور این یخ ها را از مسیر های سخت و طولانی به رشت می رساندند و آن را می فروختند.

  

غار درفک, غار درفک گیلان,تصاویر غار درفک غار درفک گیلان

 

در شهرستان رودبار گیلان علاوه بر غار درفک، جاذبه های طبیعی و تاریخی دیگری هم وجود دارند که از آن ها می توان به غار دربند رشی، سرو هزار ساله هرزویل، روستای داماش، آبشار کلشتر، آب گرم لویه، روستای انبوه، فیلیده رودبار، امامزاده طاهر رستم آباد، پل خشتی لوشان، رودخانه سپید رود، امام زاده محتشم اسطلخ جان، تپه باستانی مارلیک، آبشار زیبای لونک و هزاران هکتار جنگل ها و مراتع سرسبز را نام برد.

  

غار درفک, غار درفک گیلان,تصاویر غار درفک غار درفک گیلان


بهترین فصل سفر به قله درفک
منطقه درفک، ارتفاع نسبتا زیادی دارد و در فصول سرد سال پوشیده از برف و یخ است. بنابراین بهترین فصل سفر به این منطقه از اواسط فصل بهار تا اواخر تابستان است.

منبع: eligasht.com


موضوعات مرتبط: گردشگری
برچسب‌ها: پاتوق عسل- غار درفک- گردشگری- گیلان

تاريخ : چهار شنبه 18 تير 1396 | 13:17 | نویسنده : محمود |


حمام تاریخی سلطان امیراحمد، نمونه ای از منحصر بفردترین حمام های ایران از نظر معماری و تزئینات با وسعت 1102 متر مربع در شهر باستانی کاشان واقع شده است. قدمت این حمام به دوران سلجوقیان و قاجار باز می گردد. یکی از موارد مهم این بنا، آهک و گچ بری هایی است که تعداد 17 لایه مرمتی آن، بیانگر قدمتش میباشد از دیگر شاهکارهای بنا، بام زیبای آن می باشد.

حمام تاریخی سلطان امیر احمد

 حمام تاریخی سلطان امیر احمد

 حمام تاریخی سلطان امیر احمد

  حمام تاریخی سلطان امیر احمد

حمام تاریخی سلطان امیر احمد

  حمام تاریخی سلطان امیر احمد

حمام تاریخی سلطان امیر احمد

  حمام تاریخی سلطان امیر احمد

حمام تاریخی سلطان امیر احمد

  حمام تاریخی سلطان امیر احمد

حمام تاریخی سلطان امیر احمد

  حمام تاریخی سلطان امیر احمد

حمام تاریخی سلطان امیر احمد

  حمام تاریخی سلطان امیر احمد

حمام تاریخی سلطان امیر احمد

  حمام تاریخی سلطان امیر احمد

حمام تاریخی سلطان امیر احمد

 حمام تاریخی سلطان امیر احمد

منبع:tebyan.net


موضوعات مرتبط: گردشگری
برچسب‌ها: پاتوق عسل- حمام تاریخی -سلطان -امیر احمد- کاشان

تاريخ : چهار شنبه 17 آبان 1396 | 13:14 | نویسنده : محمود |

 معبد داش کسن یکی از بی نظیرترین معابد سنگی ایران است؛ معبدی با طرح اژدها که وقتی گردشگران آن را می بینند تصور می  کنند با معبدی چینی روبرو هستند اما این اثر تاریخی یادگاری از دوره ایلخانیان است
بنایی صخره ای در زنجان، مشهور به معبد داش کسن در 10 کیلومتری جنوب شرقی سلطانیه، در نزدیکی روستای ویر، از توابع همین بخش قرار گرفته است. این مجموعه در محوطه ای به شکل مستطیلی ناقص، به طول 400 متر و عرض 50 تا 300 متر دیده می شود.
درون این مجموعه، سه غار نسبتا عمیق در دل کوه کنده شده است که کنده کاری های زیبایی دارند. از نقش های این کنده کاری ها، می توان به دو تصویر اژدها که در مقابل یکدیگر به شکل قرینه حک شده اند و طول هر یک 3/5 متر است اشاره کرد. در طرفین این نقش ها، محراب های زیبای نقش داری با طرح های اسلیمی، گل و بوته و مقرنس های سنگی کنده کاری شده اند. مجموعه آثار کنده کاری این محل، یادگار هنرمندان چینی است که به فرمان اولجایتو از چین فراخوانده شده بودند.

 معبد داش کسن,داش کسن,تصاویر  معبد داش کسن

  بر اساس فرضیه ای، غارهای «داش کسن» در دو دوره تاریخی جدا از هم مورد استفاده قرار گرفته است. در دوره نخستین، این غار نیایشگاه آئین مهرپرستی در عهد ساسانی بوده است اما از این دوره آثاری به جای نمانده است. دوره دوم که نقش های اژدها، برگ مو، پیچک و طرح های اسلیمی، یادگار آن دوره است، به دوران فرمانروایی ایلخانان تعلق دارد.

 معبد داش کسن,داش کسن,تصاویر  معبد داش کسن

  سنگ های سبز به کار گرفته شده در حصار ارگ سلطانیه، مطمئنا از محل تاریخی داش کسن (سنگ بر) بریده شده است. در نتیجه برش و انتقال سنگ، فضای لازم جهت کنده کاری و دخمه سازی در این محل فراهم شده و این مکان با اندکی تغییرات به آرامگاه تبدیل شده است. بنابراین، محوطه تاریخی داش کسن را می توان در ردیف آرامگاه های دوره ایلخانی نیز طبقه بندی کرد.
معبد صخره ای داش کسن که به معنای سنگ تراشیده یا بریده سنگ است در جنوب شرقی روستای ویر در سینه کش ارتفاعات محلی سلطانیه قرار دارد، در این معبد علاوه بر استفاده از فن آوری پیشرفته زمان که پیامد رشد و تکامل فن سنگ تراشی با ابزار فلزی است، انتخاب مناسبترین نقطه نسبت به نقاط همجوار نمودار توجه و آشنایی کامل سازندگان آن با دانش زمین شناسی و معدنشناسی است.

 معبد داش کسن,داش کسن,تصاویر  معبد داش کسن

  به نظر می آید هنرمندان خلاق معبد صخره ای در خلق حجاری ها و کنده کاری های زیبا که در غرب و شرق این نیایشگاه گسترده شده علاوه بر مهارت در تکنیک سنگ تراشی از پاره ای اصول پیکرتراشی نیز الهام گرفته اند.
اژدها نماد ظلم و پلیدی

ظهور و پیدایش این معبد صخره ای را می توان با توجه به شکل معماری (چلیپایی) آن و وجود فضاهایی مانند مهرابه های مهرپرستان به سده های اول و دوم میلادی بازگرداند و از سوی دیگر نحوه پرداخت نقوش آن متاثر است از اوضاع اجتماعی ایران قرن هشتم قمری، نقوش حجازی شده اژدها، طرح های گیاهی، ردیفی از بن نگاره ها روی گلدان هایی در دو سوی طاق هلالی که در دهه ها و سده های بعد، این شیوه تزئینی را بر گرداگرد ایوان های مساجد می بینیم، همراه با محرابی هایی با تزئینات مقرنسی، آمیزه ای از هنر ایران و چین را با مفهوم و محتوایی دیگر به وجود آورده.
اژدهای نقش شده بر پیکره صخره ای داش کسن که در هنر و اندیشه ایرانی مظهر ظلم، ستم و پلیدی است با نفوذ قوم فاتح همچون محافظ همیشه بیدار که نشان از ارزانی، خیر، برکت، دولت و سلطنت دارد در هنر ایران جای می گیرد.

 معبد داش کسن,داش کسن,تصاویر  معبد داش کسن

  شکل گیری این معبد پس از مرگ ارغونشاه، با پشتکار الجای خاتون، خواهر سلطان محمد خدابنده آغاز شد، ولی به پایان نرسید. از نظر نقشه و نقوش تزئینی یکی از با ارزش ترین نمونه های معماری صخره ای در طول تاریخ معماری ایران به شمار می رود. در این معبد نقوشی از هنر چینی به کار رفته است.
نقش های اژدها به طول پنج متر و عرض 1/5 متر در زمره بزرگترین نقوش تزئینی این معبد است که در پیچ و خم های شگفت انگیز خود رموز نهفته ای دارد. دیگر نقوش تزئینی این معبد، تاقچه های بسیار فاخری است که در ضلع شرقی و غربی معبد در کنار نقوش اژدها کنده شده اند. این تاقچه ها با مقرنس های بسیار زیبایی شکل گرفته که یادآور استادی هنرمندان سنگ تراش معبد در آن دوره است. همچنین نقوش اسلیمیکه در نوع خود ماهرانه تراشیده شده اند با طرح های بسیار متنوع بیانگر فعالیت هنرمندان مسلمان در پدید آوردن این معبد است.
در ساخت این معبد، همواره پیروزی از تقارن طولی مد نظر بوده و این تقارن در کلیه بخ شهای معبد به چشم می خورد. معبد تاریخی داش کسن از سمت شمال به دشت سلطانیه و بنای تاریخی آرامگاه سلطان محمد خدابنده اشراف دارد. این معبد در کنار شهر قدیم سلطانیه با گنبد رفیع آن، آرامگاه چلبی اوغلو و آرامگاه ملاحسن کاشی، در مجموع محور فرهنگی تاریخی سلطانیه را تشکیل می دهد.
چگونه به نقش اژدها برسیم؟
راه رسیدن به معبد چندان مناسب نبوده و از روستای ویر به بعد کاملا خاکی و بدون تابلوی راهنما است. از حاشیه روستا تا معبد حدود پنج کیلومتر راه را باید طی کرد که بهتر است یکی از اهالی را به عنوان راهنما با خود همراه داشته باشید؛ تا برای یافتن محل معبد دچار مشکل نشوید. در کنار معبد یک کانکس کوچک وجود دارد که نگهبان معبد در آن زندگی می کند. معبد باستانی «داش کسن» یا آنچنان که جهانگردان آن را می شناسند: معبد اژدها؛ در حاشیه روستای «ویر» در حدود 15 کیلومتری شهر تاریخی سلطانیه واقع شده که به نقش دو اژدهای برجسته و چند محراب اسلامی در دو سمت خود و به قرینه یکدیگر مزین است.

 معبد داش کسن,داش کسن,تصاویر  معبد داش کسن

  یکی از دلایل معروف بودن این معبد به دلیل وجود نقش های اژدهای آن است که نمونه های مشابه آن را آنوبانینی در جای دیگری از ایران مشاهده نکرده است. طبق نظر برخی باستانشناسان، قدمت این معبد به قبل از اسلام باز می گردد که در زمان ایلخانان، نقوشی از جمله اژدها بر آن افزوده شده است.
در حال حاضر، چیز زیادی از این معبد باقی نمانده و تنها سنگ های بزرگ و پرانده در گوشه و کنار معبد دیده می شود. محدوده معبد اژدها مستطیلی و به ابعاد تقریبی 100 متر در 50 متر است که یک قسمت از آن به واسطه حفاری در تپه ایجاد شده است. معبد در دامنه تپه ای قرار داشته و مشرف به دشت های وسیع و زیبایی است. مجموعه تاریخی داش کسن مرکب از ایوان ها، نقوش برجسته و محوطه های باستانی است که در جهات مختلف به ویژه نقش حجاری شده اژدها، منحصر به فرد و قابل توجه است.

 معبد داش کسن,داش کسن,تصاویر  معبد داش کسن

   آثار به جای مانده در محل؛ این احتمال را قوت می بخشد که ایلخان مغول «ارغون» بیش از گرایش به دین اسلام، اقدام به ساخت معبدی کرده است. تاثیر و تاثیر متقابل ایران و چین بر یکدیگر بیش از هر محل دیگری در این مکان مشهود است چنانچه تلفیق طرح های اسلیمی و نقش اژدها این موضوع را متذکر می شود.

منبع:7sobh.com


موضوعات مرتبط: گردشگری
برچسب‌ها: پاتوق عسل- چین -ایران

تاريخ : چهار شنبه 15 دی 1396 | 13:11 | نویسنده : محمود |


قلعه فورگ, قلعه فورگ دراستان خراسان, عکس های قلعه فورگ  قلعه فورگ در استان خراسان جنوبی

 

معرفی قلعه تاریخی فورگ

قلعه فورگ ارگی است در روستای فورگ از توابع شهرستان درمیان در استان خراسان جنوبی. این قلعه در ۵ کیلومتری درمیان قرار دارد.
وجود مناطق کوهستانی زیاد باعث شده که پای فرقه اسماعیلیه به این منطقه باز شود و برای دفاع از خود، قلعه‌های مرتفع و مستحکمی در اکثر مناطق این شهرستان و سایر شهرهای جنوبی خراسان ساخته و باقی بگذارند.

 

قلعه فورگ, قلعه فورگ دراستان خراسان, عکس های قلعه فورگ عکس های قلعه فورگ

 

پیشینه تاریخی قلعه فورگ
از نظر پیشینه تاریخی محوطه، ساخت قلعه فورگ در زمان نادرشاه افشار به وسیله میرزا بقاخان حاکم منطقه شروع شده و پس از وی پسرش میرزا رفیع خان ساختمان قلعه را به اتمام رسانده است. در زمان حکومت شوکت الملک به دستور وی سپاهیانش به قلعه هجوم برده، حاکم آن را دستگیر کرده و قلعه را فتح می‌نماید. تاریخ ساخت این قلعه در کتاب دیوان لامع، نوشته محمد رفیع بن عبدالکریم در میانی، سال ۱۱۶۰ ه.ق. ذکر شده است. مؤلف کتاب عین الوتابع، قلعه را این گونه توصیف کرده است: قلعه فورگ در روی کوهی است که از آجر پخته، دیوار و باروج آن را به طور محکم ساخته‌اند و پایه آن را سنگ چین نموده‌اند و دو شیر در اطراف خود داشته با دو خاکریز که قطر هر یک پنج در پنج است.

 

قلعه فورگ, قلعه فورگ دراستان خراسان, عکس های قلعه فورگ تصاویر قلعه فورگ


قلعه فورگ بعد از قلعه الموت مهم‌ترین مقر حضور اسماعیلیان به حساب می‌آمده و در این محل فداییان مطلق را تحت تعلیم و آموزش‌های مخصوص قرار می‌دادند. فداییان مطلق گروهی بودند که حتی اسم نداشته و پس از ترک قلعه برای انجام مأموریت نام‌شان عوض می‌شد و به اسم مستعار برای قتل دشمنان فرقه اسماعیلیه می‌رفتند. اساس تعلیم فداییان به این صورت بود که بتوانند دشمن را غافل‌گیر کرده، یک یا دو ضربه کارد به او زده و قبل از این که دیگران به خود بیایند، ناپدید گردند.

 

قلعه فورگ, قلعه فورگ دراستان خراسان, عکس های قلعه فورگقلعه فورگ مجموعاً دارای ۱۸ برج بوده است

 

فضای داخلی قلعه فورگ
قلعه فورگ در ۱۰ کیلومتری جنوب شهر اسدیه واقع شده است. فضاهای داخلی قلعه از شرق به غرب شامل ۳ قسمت می‌باشد:

قسمت اول، محل زندگی خدمه انبار آذوقه و محل نگهداری احشام است. قسمت دوم، محل زندگی نظامیان و نگهبانان و محل نگهداری تدارکات نظامی و سومین قسمت که مهمترین بخش قلعه است، محل زندگی حاکم و اطرافیانش بوده است.

 

قلعه فورگ, قلعه فورگ دراستان خراسان, عکس های قلعه فورگتصاویر قلعه فورگ

 

قلعه مجموعاً دارای ۱۸ برج بوده که اکنون تعدادی از آنها باقی‌مانده است. مصالح به کار رفته در ساخت قلعه بیشتر سنگ، آجر و خشت می‌باشد. این قلعه بر بالای صخره‌ای سنگی پس از قرون متمادی همچنان در تاریخ بیرجند قامت خود را استوار نگهداشته است، هم‌چنین بر بلندای حصار و برج‌ها، سازه‌های کنگره‌داری وجود دارد و منافذی (تیرکش) جهت دیده‌بانی و دفاع دیده می‌شود.

 

منبع: fa.wikipedia.org


موضوعات مرتبط: گردشگری
برچسب‌ها: پاتوق عسل- آشنایی-قلعه فورگ

تاريخ : چهار شنبه 12 ارديبهشت 1397 | 13:8 | نویسنده : محمود |

صفحه قبل 1 صفحه بعد

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب سیمز
  • وب هواداران حمید عسکری
  • وب حرم 72
  • وب ترینر گیم